ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Έχει καταστεί πλέον ευρέως διαδεδομένη η διδασκαλία εξ αποστάσεως για τα παιδιά όλων των ηλικιακών βαθμίδων, αφού μάλιστα ακόμα και μαθητές του νηπιαγωγείου ή και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού καλούνται να συνεχίσουν τα μαθήματα τους μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή . Η φυσική παρουσία και η δια ζώσης διδασκαλία αναμφισβήτητα είναι αναντικατάστατη , ωστόσο η εκπαίδευση των παιδιών μας δεν θα πρέπει να παρεμποδίζεται αλλά να ενισχύεται , επιτάσσοντας όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να βγούμε όλοι αλώβητοι από την υφιστάμενη κατάσταση.

Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα The English Academy παραθέτει ορισμένες οδηγίες , για γονείς αλλά και μαθητές  προκειμένου η online διδασκαλία να γίνει πιο ευχάριστη.

Συγκεκριμένα:

  • Ø Ελέγξτε την ταχύτητα του διαδικτύου προκειμένου να διαπιστώσετε σε ποιο μέρος του σπιτιού το σήμα είναι ισχυρότερο. Να προτιμάτε ενσύρματη σύνδεση.

  • Ø Κατεβάστε την πλατφόρμα που σας έχει ζητηθεί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περισσότερες από μία συσκευές , έτσι ώστε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μια συσκευή , να μπορείτε άμεσα να χρησιμοποιήσετε κάποια εφεδρική. Αν για παράδειγμα ,συνδέεστε από υπολογιστή, κατεβάστε την εφαρμογή και στο κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό.

  • Ø Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα για να διαπιστώσετε ότι όλα λειτουργούν επαρκώς.

  • Ø Είναι απαραίτητη η χρήση της κάμερας αλλά και του μικροφώνου. Συχνά τα ακουστικά είναι πιο λειτουργικά και διευκολύνουν την εξέλιξη του μαθήματος. Ελέγξτε ότι όλες οι συσκευές επιτελούν το σκοπό τους κάνοντας μια δοκιμαστική κλήση με κάποιο φίλο.

  • Ø Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα πρέπει να παρέχεται στο  μαθητή ένας χώρος ο οποίος δεν είναι κοινόχρηστος έτσι ώστε να αποφεύγεται η διάσπαση της προσοχής του από κινήσεις ή φασαρία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό , τουλάχιστον εξασφαλίστε ησυχία στο χώρο όσο διαρκεί το μάθημα.

  • Ø Η παρουσία των μαθητών θα πρέπει να είναι αντίστοιχη εκείνης που είχαν μέσα στην τάξη. Φοράμε άνετα ρούχα αλλά  όχι τις πυτζάμες μας  , έχουμε τα βιβλία μας , την κασετίνα μας και ότι άλλο χρειαζόμαστε για το μάθημα ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τρώμε ή να πίνουμε αναψυκτικά .

  • Ø Δείξτε στα παιδιά πως ανοίγουμε και κλείνουμε το μικρόφωνο μας , έτσι ώστε να το ενεργοποιούν μόνο όταν τους ζητάτε να μιλήσουν και να το απενεργοποιούν για να μην δημιουργούνται παρεμβολές.

  • Ø Αν κατά τη διάρκεια του μαθήματος προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ενημερώνουμε την καθηγήτρια με ένα μήνυμα και κάνουμε επανεκκίνηση στη συσκευή . Αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί ενημερώνουμε τη γραμματεία και δεν παρακωλύουμε την εξέλιξη του μαθήματος.

  • Ø Οι εργασίες που μας ανατίθενται θα πρέπει να γίνονται επιμελώς και να μην αμελούνται , προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία κενών στη διδαχθείσα ύλη.

  • Ø Τέλος , οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη διεξαγωγή ενός μαθήματος, ιδίως στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Να βρίσκεστε διακριτικά στον ίδιο χώρο με τον μαθητή χωρίς ωστόσο να επηρεάζετε την πορεία του μαθήματος. Βρίσκεστε κοντά του για να επιλύσετε τυχόν τεχνικά θέματα και να παρεμποδίσετε κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά. Δεν του λέτε απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται από τον εκάστοτε καθηγητή και δεν του μιλάτε ούτε του αποσπάτε την προσοχή. Σιγουρευτείτε πως τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο δωμάτιο παρακολουθούν όντως το μάθημα.

Μπορεί τα μαθήματα να συνεχίζονται online προκειμένου να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία , η γραμματεία του φροντιστηρίου ωστόσο λειτουργεί προκειμένου να διαφυλάξει την ποιότητα των μαθημάτων από τις 9:00πμ έως τις 20:30. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία .

 

Με εκτίμηση ,

The English Academy