"ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΥΝΑΤΑ"

Παρά τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε , ελπιδοφόρα είναι κάθε ενέργεια που πραγματοποιείται από τα στελέχη του Εκπαιδευτικού μας Ιδρύματος . Αναδεικνύουν , παράγουν και υιοθετούν καινοτομίες σχετικές με την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Σημαντική ήταν η συμβολή του διακεκριμένου μας στελέχους , Βασιλάκου Ευαγγελίας , στην κυκλοφορία του νεοεκδοθέντος βιβλίου της Stella Kourieos , με τίτλο Developments in Foreign Language Teaching ( https://www.cambridgescholars.com/products/978-1-5275-6029-1 ) , το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στη διεθνή αγορά . Στο άρθρο της το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο , η κα Βασιλάκου αναλύει το πώς έχοντας εμφυσήσει στις ανάγκες του εκάστοτε σπουδαστή , που προετοιμάζεται για τις εξετάσεις αγγλικής πιστοποίησης , εισήγαγε την στρατηγική «σκέφτομαι δυνατά» , σύμφωνα με την οποία ο σπουδαστής χρησιμοποιεί συγκεκριμένη φρασεολογία για να αναλύσει την σκέψη του την ώρα που διαβάζει και ερμηνεύει το κείμενο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται « διαφάνεια» στο μυαλό αλλά και τη σκέψη , δίνοντας έτσι στον καθηγητή την δυνατότητα να ασκήσει επεμβατικό ρόλο στη διαδικασία των σωστών βημάτων γνωστικής λειτουργίας. Αφού οι μαθητές αιτιολογούσαν βαθύτερα , δεν χρησιμοποιούσαν μόνο το μέρος του κειμένου που βρήκανε την απάντηση, αλλά εξηγούσαν όλο το μονοπάτι της σκέψης τους με προφορικό λόγο και επίσης αιτιολογούσαν το σωστό μέσα από αντιθέσεις, δικαιολογώντας το λανθασμένο , αποκτώντας έτσι μια ολιστική κατανόηση της ανατομίας μιας ερώτησης με πολλαπλές απαντήσεις. Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε σε δεκατρείς από τους υποψηφίους μας για τις εξετάσεις του ECCE, οι οποίοι ασκώντας την συγκεκριμένη τακτική , μελετώντας πληθώρα λογοτεχνικών αποσπασμάτων , κατόρθωσαν να επιτύχουν υψηλά σκορ ( κατά μέσο όρο 86% ), στο GVR (GRAMMAR-VOCABULARY-READING) στις εξετάσεις του ελληνοαμερικανικού φορέα .

Με ζήλο λοιπόν το διδακτικό μας προσωπικό πορεύεται αναζητώντας τη συνεχή αυτοβελτίωση και χαράσσοντας νέα εκπαιδευτικά μονοπάτια. Μονοπάτια με εφαρμοσμένη μεθοδολογία - που μόνο διακεκριμένοι εκπαιδευτικοί δύνανται να εφαρμόσουν – φιλικά προσκείμενη τους σπουδαστές . Η μετατροπή κάθε μαθησιακής δυσκολίας σε μαθησιακή δυνατότητα και η ανάπλαση του τρόπου σκέψης των σπουδαστών μας αποτελεί αυτοσκοπό για το εκπαιδευτικό μας Ίδρυμα.

Τα τελευταία χρόνια το English Academy έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε διεθνές επίπεδο και να διακριθεί λόγω της συμμετοχής της κα Βασιλάκου  σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, γεγονός που αντικατοπτρίζει την πολυετή εμπειρία και γνώση της σε θέματα που σχετίζονται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών .

Είμαστε περήφανοι για την ακαδημαϊκή υπεροχή των εκπαιδευτικών μας και αναμένουμε ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο εκπαιδευτικά εφόδια για τον κάθε μας σπουδαστή.